nldaenfrdenoptes

Hallo allemaal daar ben ik dan, laat ik me even voorstellen ik ben Guiny van het knuffeloord.

Vanaf vandaag zal er regelmatig wat door mijn baasjes geschreven worden in het puppy dagboek.

Veel lees en kijk plezier en tot binnenkort.

 

29A0

 

Maandag 13-02-12

Vandaag kreeg ik deze mooie foto van de toekomstige papa MOKE.


39F1

 

Maandag 13-02-12

Hallo allemaal wat een zware nacht heb ik gehad zeg, gisteren daalde de temperatuur van Guiny naar zelfs onder de 36 gr dus dat gaf tekenen dat de bevalling binnen de 24 uur zal beginnen, ze was erg onrustig en liet haar eten ook al 2 maal staan.

Guiny geeft al melk dat is een goed teken, maar nu maar afwachten hoelang ze dit gaat vol houden.

De buik van onze Guiny is toch aardig gegroeid de laatste dagen ze doet er alles aan om die te ontlasten , ik ben zo benieuwd.

Wij danken iedereen voor de leuke lieve mailtjes, het is zo fijn dat er zo mee geleefd wordt.

Groetjes Gerben en Rob

3923

 

Zaterdag 11-02-12

Hallo allemaal het begint nu allemaal erg spannend te worden guiny graaft al heel wat af, zowel binnen in haar werp kist als buiten in de sneeuw.

Vanaf nu laat ik ze niet meer alleen, ook al kan dit nog enkele dagen aanhouden.

Ik merk wel dat ze het erg zwaar begint te krijgen, ze weet niet goed hoe ze moet gaan liggen of zitten haar buikje begint haar in de weg te zitten.

Alles staat klaar dus de bevalling mag van mij betreft komen, ik heb de werp kist dit keer naast mijn bed geplaatst dit om Guiny gerust te stellen maar ook me zelf wat meer rust te kunnen geven, en zo alles goed in de gaten kan houden.

Ik hoop dat alles goed mag verlopen en dat guiny net als haar eerste nestje een geweldige mama zal zijn.

Wij houden jullie op de hoogte groetjes gerben en rob.

 

 

Woensdag 8-02-12

lVandaag nog 7 dagen zou Guiny mogen bevallen, dus het begint nu allemaal te korten, alles staat klaar voor de bevalling. Het valt deze keer niet mee om de temperatuur in haar werp kist op peil te houden, het is ook zo koud buiten momenteel.

Zoals ik het inschat verwacht ik een 5-tal puppy's. Ze is mooi dragend maar zeer zeker niet zoals Duffy: zij kon gewoon weg niet meer, maar dat bleek ook met 10 pups.

Vanaf vandaag ga ik de temperatuur van Guiny opnemen dit om de aankomende bevalling in te schatten.

Enige tijd voor de bevalling zakt de lichaamstemperatuur van de teef beneden de normaalwaarde (38.0 — 39.0 C).

Deze periode kan enige dagen duren maar vlak voor de bevalling zakt de temperatuur weer, vaak tot 36.5 C.

Voor diegene die al een puppy hebben besproken de stamboom letter van dit jaar is de letter, dus veel succes wij zijn benieuwd.

Groetjes Gerben en Rob.

 

Vrijdag 03-02-12

Hallo allemaal daar zijn we weer met een nieuw puppy dag boek.

Onze Guiny van het knuffeloord zal omstreeks 15 februari haar puppy's verwelkomen.
Vanaf nu dragen wij alle zorg aan onze Guiny haar eten wordt aangepast, zij krijgt nu haar gewone brok samen met Giant starter dit is een hoogwaardige brok en tevens ook de brokjes waar de pups vanaf de 3 a 4 weken ook van gaan eten.
Verder staat haar kraambed ook al klaar, hier zal ze komende tijd veel doorbrengen. Wel moeten we haar in de gaten houden want als ik even niet oplet dan ligt deze dame lang uit op ons bed te genieten, in plaats van in haar kraambed.

Ook hebben we een leuk nieuwtje de toekomstige papa van de pups Moke is uitgekozen tot TOP NEWFY 2011 JEUGD REU 1 STE PLAATS. Wij kijken dus enorm uit naar deze mooie combinatie.

Vandaag is Liesbeth onze dierenarts op bezoek geweest zij kwam Guiny maar ook Gala even onderzoeken en kijken of alles nog ok was. Beide dames kregen hun 2 de Herpesvaccinatie dit om het volgende.

Het herpesvirus..

Het herpesvirus is al tientallen jaren endemisch onder honden. Dat wil zeggen dat het overal aanwezig is en het is, net als bij de mens, normaal als een hond met dit virus in contact komt. Elk hondencontact, ook via de lucht, kan dit virus overbrengen. De dekking speelt hierbij een ondergeschikte rol.

Niet alle honden worden drager. De meeste honden ontwikkelen afweerstoffen die het virus na korte of lange tijd uit het lichaam verwijderen. Gewoonlijk hebben deze honden in deze periode totaal geen ziekteverschijnselen. U kunt dus ook niet zien of uw hond hiermee geïnfecteerd is of is geweest. Een enkele keer komen symptomen als kennelhoest of irritatie van de geslachtsdelen voor. Bij onderzoek naar afweerstoffen bij gezonde honden blijkt tot wel 80% van de gezonde honden afweerstoffen te hebben tegen het virus en dus hiermee in contact te zijn geweest.

Wanneer lopen de pups een risico

Alleen als deze 3 zaken tegelijk plaatsvinden lopen pups risico's te sterven aan een herpesinfectie:

 1. Er worden geen afweerstoffen aan de pups doorgegeven.
 2. Door slechte kennelhygiëne wordt het nest besmet met ziektes.
 3. De eerste 10 dagen worden de pups slecht verzorgd en koelen ernstig af.

Zo nu weten jullie allemaal waarom wij vaccineren tegen het herpes virus.

Vanaf vandaag zal ik regelmatig een stukje schrijven over de verdere dracht van onze Guiny.

Vriendelijke groetjes Gerben en Rob.

 • 07.jpg
 • 03.jpg
 • 08.jpg
 • 02.jpg
 • 01.jpg
 • 06.jpg
 • 05.jpg
 • 04.jpg