nldaenfrdenoptes

Maandag 12-03-12

Hallo allemaal het weekend is weer voorbij, afgelopen weekend kregen we bezoek van Fam Benoit, zei kwamen met hun dochter en 3 zonen de puppy's bekijken.

Ze kijken er met zijn allen naar uit om hun puppy straks mee te mogen nemen.

We werden enorm verrast met een heerlijke taart en volop lekkers voor de hondjes nogmaals bedankt.

Verder maken de pups het prima ze zijn al aardig gewend aan de kamer kennel, en spelen al erg leuk samen.

Ook het eten van de mouse gaat erg goed ze hebben zelfs ook al geweekte brokjes gegeten en smullen dat ze deden.

Daarna was het voor guiny ook een groot feest want zei mag na dat haar kinders gegeten hebben al haar kinders een wasbeurtje geven en dat doet ze maar al te graag, want de pups zijn helemaal besmeerd met mouse en geweekte brokjes, want ze plonzen nog regelmatig met hun buikjes in de voerbakjes.

Dinsdag zitten we al weer op de helft van de puppy periode wat gaat het toch snel, nu komen er leuke maar ook drukke weken aan.

De pups gaan echt op verkenning uit en laten zich al goed horen als ze zin in wat lekkers hebben.

Ook gaan we werken aan hun zinnelijkheid training we beginnen met de krant.

Maar hierover horen jullie snel.

Groetjes Gerben Rob en Betty.

1ACB

 

 

Donderdag 08-03-12

Gisteren hebben Betty en ik de kamer kennel opgebouwd zodat ze over een paar daagjes lekker in de woonkamer kunnen spelen.

Het zal gezellig gaan worden met 8 van die zwarte beertjes.

Nog steeds doen de pups natuurlijk niets liever dan languit slapen. Behalve als ze echt wakker zijn, echte hondjes zijn het dan al. Vrolijk wordt er dan al rondgestapt en gesnuffeld, ze staan al stevig op de pootjes. De ene daagt de ander een beetje uit om te spelen en elkaar in de neus bijten is ook leuk. Soms hoor je al een echt grommetje of een kefje. Er wordt ondertussen ook wat af geknuffeld, iets wat ze met plezier ondergaan. Behalve moedermelk staat er nu ook mouse op het menu. De eerste keer vloog de mouse in het rond en moesten we menig pup met de handdoek schoonpoetsen maar dat gaat met de dag beter.

De eerste socialisatiefase: 3 - 12 weken leeftijd:

Deze fase is een heel belangrijke periode in het leven van de Newfoundlander pup. In deze periode moeten de pups de rest van de buitenwereld als normaal gaan beschouwen.

Nieuwsgierig

Ze maken kennis met van alles en iedereen en zijn onderzoekend en nieuwsgierig. In deze periode moeten de Newfy's met een zo breed mogelijk menselijk als dierlijk publiek in aanraking komen.

Wennen aan prikkels

Ook moeten ze leren dat allerlei prikkels als bv. lawaai van auto's, treinen, apparaten, enz. niet eng is. Dit proces wordt socialisatie genoemd. De 1e socialisatieperiode moet rustig gebeuren, anders krijgt de Newfy pup een overkill aan informatie en kan hij dat niet op de juiste manier verwerken. Het is prima om de pup op de arm te nemen en rustig te laten wennen aan de nieuwe prikkel(s). U merkt snel genoeg of uw pup angstig of nieuwsgierig is. In het eerste geval is uw hond nog niet toe aan de prikkel. In het tweede geval is de pup klaar om op de grond op verkenningstocht te gaan. Als het nog wat angstig is negeer uw angstige pup en troost het niet, want dan versterkt u de angst. Breng in een later stadium de pup opnieuw met de prikkel in aanraking. Na een paar keer zal de hond de prikkel als normaal gaan beschouwen en er niet meer angstig voor zijn.

Wij hebben daarom deze periode een cd op staan met allerlei geluiden zodat ze daar al goed aan kunnen wennen.

Hieronder ziet u al een stukje van de Speelkamer.

Groetjes Gerben en Rob.

1273

 

 

Dinsdag 06-03-12

DCD

 

De pups zijn al weer 3 weken oud geworden vandaag.

Vanaf vandaag krijgen ze 3 maal daags een heerlijke mouse als voeding erbij, dat zal smullen worden maar ook een feestje om te zien denk ik.

Verder zijn afgelopen weekend Kelly en Gert en de ouders naar de puppy's van Guiny komen kijken.

Zei kozen voor een reutje, wij danken hun voor het vertrouwen in ons, en kijken ernaar uit om iedereen terug te zien op de puppy dag.

Maar natuurlijk zijn jullie ook eerder welkom als jullie dat willen.

Verder ga ik er eens over denken waar ik de kamer kennel op ga zetten deze keer. zodat de pups over een tijdje lekker kunnen spelen.

Vriendelijke Groetjes gerben en rob.

 

 

 

  • 07.jpg
  • 02.jpg
  • 03.jpg
  • 05.jpg
  • 06.jpg
  • 08.jpg
  • 04.jpg
  • 01.jpg