nldaenfrdenoptes

Maandag 20-1-14

Hallo allemaal daar zijn we weer en wat gaat de tijd toch snel de pups zijn vandaag 6 weekjes oud geworden dit betekend dat Liesbeth onze dierenarts vandaag de pups komt vaccineren ontwormen en chippen.
De pups groeien enorm, ze staan inmiddels op vaste brokjes dit gaat erg goed, bij Duffy zijn we stil aan de melk aan het laten stil vallen zodat ze er al aan kan wennen dat haar kleintjes haar gaan verlaten.
Wij willen de toekomstige puppy eigenaren vragen om na te denken over de stamboom naam beginnend met de letter M.
Wij zijn erg nieuwsgierig naar de nieuwe namen van onze Beertjes.

201401201

 

Hoe vaak moet u straks uw pup ontwormen:

Een puppy moet een aantal keren preventief ontwormd worden. Dat kan al vanaf 2 weken leeftijd. Bij puppy’s spelen meestal alleen spoelwormen een rol; deze hebben een wormcyclus van ongeveer 2 weken. Een voorbeeld schema van ontworming van pups is op 2, 4, 6, 8, 12 en 16 weken leeftijd.

Ook volwassen honden lopen een risico op een wormenbesmetting. Denk maar eens aan het snuffelgedrag van uw hond bij andere honden en op de honden uitlaatveldjes… Wormen die een rol kunnen spelen zijn: spoelwormen, haakwormen en lintwormen. Daarom is het verstandig om ook uw volwassen hond regelmatig te ontwormen; het beste is 4 x per jaar.

De Newfy beertjes zullen binnen kort ook Gechipt gaan worden wat wil dat nu eigenlijk zeggen:
Door een microchip onder de huid aan te brengen wordt uw hond met een uniek nummer geïdentificeerd. De pijnlijkheid van het aanbrengen van een chip kunt u vergelijken met een vaccinatie. De chip wordt met een speciaal afleesapparaatje gedetecteerd. Het nummer van de chip wordt gekoppeld aan uw naam– en adresgegevens.

Rashonden worden als puppy bij de fokker al gechipt door Sint Hubertus Per juli 2004 is het verplicht elke hond, te identificeren d.m.v. een tatoeage of een chip. Daarnaast verplichten de meeste dierenverzekeringen een chip. Als uw huisdier vermist is, kan hij of zij via een zoeksysteem op het internet achterhaald worden.

transponderchipdinges
Chip (transponder) hier zeer sterk uitvergroot!

Het aanbrengen van de chip is als een vaccinatie.


De eerste vaccinatie van onze newf beertjes.
60DVandaag is Liesbeth geweest om alle pups nog eens goed nakijken betreft de gezondheid. Daarna heeft ze de pups gevaccineerd.

Pups worden op de leeftijd van 6, 9 en 12 weken of enkel op de leeftijd van 9 en 12 weken gevaccineerd. Daarna is er een herhalingsvaccinatie nodig op de leeftijd van 12 maanden.

Dit was een kleine uitleg wij hopen dat dit allemaal een beetje duidelijk is, maar dit alles is ook terug te vinden in de puppygids die jullie alle mee gaan krijgen.

Groetjes gerben rob en betty

 

 

 


 

  • 01.jpg
  • 07.jpg
  • 04.jpg
  • 08.jpg
  • 02.jpg
  • 06.jpg
  • 05.jpg
  • 03.jpg