nldaenfrdenoptes

 

Zondag 22-05-16. 5 weekjes alweer.

Wat gaat de tijd toch snel.

 

De pups hebben nu al heel wat tandjes en die zijn best wel scherp! Op vijf weken is het melkgebit van de kleine pup volledig. Ze zullen ook op alles beginnen bijten en knabbelen, dus het is tijd om ze   goed  in het oog te houden en op tijd "neen" te roepen!  Ook op menselijke vingers durven ze al wel eens bijten en die kleine tandjes doen serieus pijn! Luid "auw" roepen is aangewezen, zo leren de pups dat ze te ver gaan. Ook broertjes en zusjes moeten het ontgelden en er wordt onderling heel wat afgebeten op poten en oren. Ook pups onder elkaar laten horen dat ze daar niet van gediend zijn door heel hard te piepen. Zo weet de "dader" dat hij te hard bijt en dat hij moet ophouden.

 

Socialisering

De pups hebben steeds meer behoefte aan menselijk gezelschap, ze hoeven ons maar te horen en het reageert direct. Ze  komen dan zelf vragen om gepakt te worden door tegen je benen op te springen. Ze geven lekjes, wat betekent dat ze jou als baas aanzien. We zijn ook begonnen met de zinnelijkheid training het plassen en kakkie doen op de krant de meesten hebben dit al aardig onder de knie.

Hun waterbakje word werkelijk gezien als zwembad.

 

Voeding

Tussen drie a vier weken krijgen de pups hier starterbrokjes,  Deze overschakeling noemt men spenen.

De brokjes worden dan geweekt tot een papje. Vanaf hun 6 de week geven we daarbij puppy brokjes.

Donderdag worden de pups gechipt.

De Raad van Beheer komt de pups chippen. Maar wat is een chip precies? De chip is niet zo groot, namelijk zo groot als een rijstkorrel. Dit is een klein buisje met daarin micro elektronica. Maar er zijn nog wat kleinere chips die 10.9 bij 1.6 mm zijn. Wanneer de dierenarts met een scanapparaat in de buurt van de chip bij de hond komt, dan komt er een unieke code vrij, het chipnummer. Dit zijn 15 cijfers.

Jullie horen snel hoe dit verlopen is.

 

Verder is er al heel wat puppy bezoek geweest en wat zijn wij trots op onze toekomstige puppy eigenaren iedereen heeft er zin in en zijn zich volledig aan het voorbereiden.

 

cid 9904FB69A1F9404786EABA696E06F036GerbenLap

 

 

 

  • 05.jpg
  • 01.jpg
  • 03.jpg
  • 07.jpg
  • 02.jpg
  • 06.jpg
  • 04.jpg
  • 08.jpg